La resposta davant de l'estratègia d'una campanya sense pantalles en què siguin els simpatitzants de Junts els qui es traslladin a Argelers per seguir els mítings del seu candidat, Carles Puigdemont, ha "superat totes les expectatives", segons el secretari general de Junts, Jordi Turull, que ha assegurat aquest dimecres, hores abans de l'inici de la campanya electoral, que hi ha més de 10.000 persones inscrites per utilitzar els autocars habilitats pel partit.

El secretari general ha presentat al migdia a Montjuïc els cinc autocars logotipats que Junts farà servir durant els quinze dies de campanya per traslladar els assistents als mítings convocats a les 19 hores els dies feiners i a les 12 hores els caps de setmana. "És el primer símptoma de la il·lusió del país per recuperar el lideratge", ha diagnosticat Turull.

Puigdemont, que ja ha traslladat la seva residència al Vallespir, protagonitzarà tots els mítings de manera presencial a la Catalunya Nord a partir d'aquesta nit en què es farà la tradicional enganxada de cartells, tret del míting de tancament, que es farà el darrer dia de campanya a Barcelona.

Anunci de Sánchez

El secretari general ha evitat valorar l'anunci del president espanyol, Pedro Sánchez, en el sentit que dedicarà els propers dies a reflexionar sobre el seu futur després que les denúncies periodístiques sobre suposats afers de corrupció protagonitzats per la seva esposa hagin arribat a la justícia de mans del sindicat ultra Manos limpias.

Turull s'ha limitat a remetre's a la piulada de Puigdemont, en què atribuïa el moviment de Sánchez a un anunci "tàctic" i el convidava, en cas que no sigui així, a presentar una qüestió de confiança per "aclarir tots els dubtes que ha desfermat aquest moviment imprevist". Turull ha assegurat que Junts se centrarà a la seva prioritat de cara al 12-M per "recuperar el lideratge de país, bon govern i respecte", i que "res els distraurà d'aquest objectiu".