Junts per Catalunya ha arribat a un acord amb el Partit Popular a Gandesa. L'alcalde Carles Luz, que va ser investit el passat 17 de juny ja amb el suport del regidor popular, finalment forma cartipàs amb el PP. L'equip de govern estarà format pels cinc regidors juntaires i l'edil dels populars, arribant d'aquesta manera a la majoria absoluta. Aquest és el quart mandat consecutiu de Luz com a batlle de la capital de la Terra Alta. Amb l'acord conformat, dels cinc regidors que hi ha al govern a part de l'alcalde, tres seran tinents d'alcaldia.

El primer serà, precisament, l'edil del PP Miquel Tomàs, que s'ocuparà de la Brigada Municipal, Esports i Seguretat. El segon tinent d'alcalde serà Joan Manel Martínez, que tindrà responsabilitat a les àrees de Promoció Econòmica, Acció Comercial, Personal i Gestió Interna. I el tercer Josep Garriga, encarregat de Participació Ciutadana, Comunicació, Noves Tecnologies i Fires. Els altres dos regidors amb responsabilitats de govern seran Ana Patrícia Izquierdo (encarregada d'Hisenda, Igualtat i Gènere, Acció Social i Salut) i Pilar Ferrando (Festes, Joventut, Diversitat, Cultura, Turisme, Teixit Associatiu i Ensenyament).

Els resultats a Gandesa de les eleccions municipals 2023

A Gandesa s'hi escullen 11 regidors. El passat 28 de maig, la victòria va ser per a Junts per Catalunya, que es va imposar amb el 44,9% dels vots i cinc regidors. El segon lloc va ser per a Esquerra Republicana, que va obtenir el 35,8% dels sufragis i quatre edils. Els altres dos grups amb representació al consistori de la capital de la Terra Alta són el PSC (8,9% i un regidor) i el Partit Popular (8% i un representant). La diferència respecte als resultats de 2019 és que Junts ha perdut un edil i, per tant, la majoria absoluta (situada en sis regidors) i l'entrada del PSC. Tant Esquerra com el Partit Popular han mantingut els resultats.

Junts, el partit amb més alcaldies a Catalunya

La primera posició a les eleccions municipals 2023 va ser per al PSC. Junts per Catalunya va obtenir la segona plaça i Esquerra Republicana, la tercera. Aquesta victòria socialista va ser en percentatge de vots i nombre de sufragis, però el partit que va guanyar a més municipis va ser Junts, mentre que el que té més regidories és ERC. El 17 de juny es va constituir la majoria dels ajuntaments dels més de 900 municipis de Catalunya i qui té més alcaldies en aquest mandat 2023-2027 és Junts per Catalunya, que encapçala 334 consistoris. Els segueix Esquerra, amb 329, i el PSC es queda amb 130.