La Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat la possibilitat d'acreditar observadors internacionals en ocasió de les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre.

Segons avança El País, tant el Ministeri de l'Interior com la Junta Electoral Provincial de Barcelona havien rebut sol·licituds d'acreditació per part de representants d'organismes establerts a l'Equador o el Regne Unit, en paral·lel a les sospites abocades des de l'independentisme sobre la netedat del procés electoral.

"No resulta procedent atendre la seva sol·licitud, ja que la nostra legislació electoral no preveu l'existència d'observadors internacionals", raona l'organisme que ha de vetllar per la netedat de les eleccions a Espanya, segons l'esmentat diari, que afegeix que encara així, el Ministeri d'Exteriors va convidar a integrants de l'OSCE —Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa— a analitzar les eleccions generals del 20 de desembre del 2015.

El fet que no es permeti la presència d'observadors en unes eleccions atípiques com les del 21-D, amb candidats a la presó o en l'exili i convocades per vies no habituals ha aixecat les suspicàcies, com la de la periodista i advocada Bea Talegón.