La Junta Electoral Provincial de Barcelona considera que el Govern i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han vulnerat el principi de neutralitat de les administracions públiques en precampanya que es recull a la LOREG. La resolució emesa per la Junta Electoral Provincial assenyala que Aragonès, candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), apunta que les publicacions a les xarxes socials del Departament d'Acció Climàtica exposen èxits aconseguits pel mateix departament que infringeixen l'article 50.2 de la LOREG. 

Tot plegat neix d'una denúncia presentada pel Partit Popular (PP) contra unes publicacions del Departament d'Acció Climàtica a les xarxes socials i contra la visita del president de la Generalitat al centre Barnahus de Vilanova i la Geltrú del 27 de març. Per una banda, el 21 de març el departament va anunciar ajudes de 128 milions d'euros per a la millor de les xarxes d'aigua municipal, una mesura que beneficia 707 municipis. I el 23 de març, en el marc del Dia Mundial de l'Aigua, el departament va difondre per les xarxes socials un vídeo en què surt el president Aragonès i la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà. Per altra banda, el president de la Generalitat va visitar el centre Barnahus de Vilanova i la Geltrú i la Junta Electoral Provincial de Barcelona creu la visita contrària a l'article 50.3 de la LOREG, ja que considera que vulnera la neutralitat de les administracions. 

El PP, impulsor de la denúncia, en saber la resolució de la Junta Electoral Provincial, ha comunicat que continuaran vigilant el Govern "perquè no utilitzi les institucions de manera partidista". "És inadmissible que el president de la Generalitat utilitzi els actes i els perfils institucionals de les xarxes com si pertanyessin a ERC", ha sentenciat Dolors Montserrat. Al seu torn, la Generalitat té 24 hores per presentar recurs, que acabarà resolent la Junta Electoral Central

Denúncia de la presentació de la proposta de referèndum

El passat 2 d'abril, el PP també va anunciar que duia la presentació de l'informe jurídic sobre les vies per celebrar un referèndum davant la Junta Electoral. Els populars van assenyalar que es tracta d'una  "utilització partidista i electoralista" d'Aragonès, qui es va reunir amb el director de l'Institut d'Estudis Autonòmics, l'òrgan que ha elaborat l'informe. "Davant de cada ús electoralista, hi haurà una denúncia del PP. L'independentisme, com el socialisme sanchista, s'ha pensat que les institucions els pertanyen i no ho permetrem", va afirmar Montserrat. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!