La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha obligat a incloure el partit ultraespanyolista de Vox en un debat electoral organitzat per Deba-t.org, una entitat estudiantil de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. Aquest debat que té la mirada posada en les eleccions del pròxim 12 de maig ja comptava amb la confirmació de l'assistència del PSC, ERC, Junts, CUP, Comuns, Ciutadans i PP. En una resolució d'aquest dimarts, a la qual ha tingut accés Europa Press, la Junta Electoral ha assenyalat que l'organització estudiantil forma part de la comunitat universitària de la UPF i que, per això, li és aplicable la mateixa normativa que regeix per a la universitat pel que fa al pluralisme polític i la neutralitat en període electoral.

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

 

👤 Candidats a les eleccions de Catalunya 2024: llista completa

📆 Calendari eleccions a Catalunya 2024: dates clau i inici de la campanya electoral


El debat, organitzat per l'entitat Deba-t.org, està programat per al 25 d'abril a l'auditori de la Ciutadella de la UPF a les 12 h, i a hores d'ara l'organització de la UPF ha avisat que seguirà amb el debat tal com tenia previst. Es reivindiquen com una organització "plural i independent de partits polítics i qualsevol altre tipus d'institució pública o privada". "També de la UPF", remarquen. Expliquen que es tracta d'una decisió que respon a un acord de l'Assemblea, òrgan "sobirà de l'associació". Per això, han anunciat que hi han presentat recurs, que la Junta Electoral haurà de respondre en un termini de 24 hores. 

Tanmateix, la Junta Electoral Provincial no aprecia cap "criteri objectiu" per excloure Vox del debat electoral, per la qual cosa ha dictat que es possibiliti al partit a assistir a l'acte.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!