La Junta Electoral Provincial de Madrid ha acordat obrir un expedient sancionador a l'Ajuntament de Madrid i Podemos per la projecció dissabte passat d'unes imatges dels papers de Bárcenas a la façana de la Casa de la Panadería, a la Plaza Mayor, una acció emmarcada en una campanya de la formació sota el lema "Que no tornin".

Així el recull la resolució on la Junta incoa l'expedient després de la denúncia del Partit Popular "per possible infracció electoral contra l'Ajuntament de Madrid, el regidor Jorge García Castaño i contra qualsevol altra autoritat que resulti responsable de la cessió de l'ús de la façana de la Casa de la Panadería amb finalitats electorals".

També incoa expedient contra Podemos per la difusió de la campanya i contra alguns dels seus membres com Pablo Echenique, Irene Montero, Juan Manuel del Olmo i Isabel Serra, per la difusió a través de les xarxes socials d'aquesta "propaganda electoral".

Vistes les al·legacions presentades tant per l'Ajuntament de Madrid com per Podemos, la Junta entén que l'activitat denunciada pel PP consistent "en la cessió d'un espai públic emblemàtic de la ciutat de Madrid", és contrària a l'article 52 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).

A més, la realització, per part de Podemos, d'un acte de "propaganda electoral abans de l'inici de campanya" suposa la infracció de l'article 53 de la LOREG, "en tant que prohibeix la realització d'actes de propaganda electoral des de la convocatòria d'eleccions fins a l'inici legal de la campanya electoral, tenint a aquests efectes la consideració d'actes de propaganda electoral tant aquells en els quals es reclama el vot com els que tenen per finalitat dissuadir que es voti l'oponent".

L'acord, fitxat aquest mateix 11 d'abril, ha estat notificat tant a l'Ajuntament de Madrid com al regidor Castaño, a Podemos i als membres expedientats. Es pot interposar recurs davant de la pròpia Junta Electoral Provincial en un termini de 24 hores.