La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha desestimat, amb un vot particular, la petició del Partit Popular, secundada per Ciutadans i Vox, de destituir de manera immediata Quim Torra com a diputat del  parlament de Catalunya i per tant, com a president de la Generalitat arran de la sentència que l’inhabilita per a l’exercici de càrrec públic, ja que la sentència encara no és ferma.

La decisió ha estat presa amb el vot particular del vocal no judicial Pablo Nuevo López, favorable a la destitució immediata. La petició demanava la destitució com a diputat del Parlament de Catalunya de Quim Torra, cosa que implicaria alhora ser destituït del càrrec de president de la Generalitat, adduint “incompatibilitat sobrevinguda” arran de la recent sentència d’inhabilitació.

Ahir mateix, tant el mateix president de la Generalitat com Junts per Catalunya van presentar al·legacions, i, en paral·lel, Ciutadans i Vox van sumar-se a la petició del Partit Popular. En la seva resolució, la JEP desestima les peticions dels tres partits de dreta i dona la raó al president Torra, que va demanar la inadmissió en considerar que la sentència no és ferma.

Pel que fa al vot particular, Pablo Nuevo considera que sí que hi ha motius per inhabilitar immediatament Torra com a diputat, cosa que suposaria també la destitució com a president de la Generalitat. La part demandant pot presentar recurs en el termini d’un dia.