La Junta Electoral Provincial de Madrid ha rebutjat la petició del PSOE de revisar prop de 30.000 vots nuls de les eleccions generals en considerar que "no hi ha motiu sobre possibles irregularitats". Així mateix, l'organisme ha afirmat en l'escrit de desestimació que la sol·licitud dels socialistes se centra "únicament" en "l'especulació infundada que és possible que el reduït avantatge del partit guanyador de l'últim escó es pogués revertir a favor del sol·licitant". A pesar de la negativa, el PSOE no s'ha donat per vençut i ara ha sol·licitat una revisió dels vots nuls a la Junta Electoral Central (JEC).

El partit de Pedro Sánchez havia demanat a la Junta Electoral Provincial de Madrid revisar els 30.302 vots nuls de tota la província, atès que la diferència en els resultats del 23-J amb el PP és "tan petita" que requeria ser "tan garantistes com sigui possible". Tanmateix, la Junta Electoral ha desestimat la petició perquè "segons totes les valoracions estadístiques que ha ofert el delegat provincial del Cens, membre de la Junta i de la Mesa", és una especulació "infundada". 

Amb tot, les xifres provisionals després de l'escrutini del vot CERA, deixen uns resultats de les eleccions generals a Madrid d'un 41,09% de vot al PP, 1.463.112 vots, i del 28,21% al PSOE, atorgant 16 escons als populars --un més-- i 10 als socialistes, que, per contra, en perden un. El partit de Pedro Sánchez es queda així a només 1.323 vots d'aconseguir sumar el seu 11è diputat. D'aquesta manera, el nombre d'escons total queda  en 137 pel PP i 121 pel PSOE, modificant les majories al Congrés i complicant una possible investidura del president en funcions espanyol. Abans de l'escrutini del vot CERA, Sánchez en tenia prou amb una abstenció de Junts, mentre que ara necessitarà el 'sí' de la formació independentista per poder ser reelegit.

Les reaccions després de l'escrutini del vot CERA

Des del PSOE van restar importància a la pèrdua de l'escó pel recompte i van assegurar que "no modifica la situació per formar majories" perquè la decisió que ha de prendre Junts  "és la mateixa que ahir". "Junts haurà de decidir si obre la porta a un govern de la dreta amb la ultradreta o s'uneix a la resta de forces polítiques per evitar-ho", van assegurar en un comunicat. Ara, 

Per la seva part, Alberto Núñez Feijóo també ha reaccionat al recompte del vot CERA i aquest mateix diumenge ha enviat una carta oberta a Pedro Sánchez "des de la responsabilitat" de ser "el guanyador de les eleccions generals". En aquest escrit, el líder del PP demana al candidat socialista reunir-se de manera urgent per "establir un diàleg responsable, en benefici de l'estabilitat política i institucional d'Espanya". Així mateix, recorda en reiterades ocasions que ell és qui ha rebut "més suport ciutadà" als comicis i que la trajectòria democràtica d'Espanya "l'ha constituït el reconeixement que la força política guanyadora en eleccions generals és la que ha de governar".