Hi haurà guerra per l'escó en disputa a Madrid. El PSOE ha sol·licitat a la Junta Electoral Provincial de Madrid que es revisin els 30.302 vots nuls resultants en total a la província en les eleccions generals del 23 de juliol, ja que la diferència en els resultats amb el PP és "tan petita" que es requereix ser "tan garantistes com sigui possible". Les dades provisionals, després de concloure l'escrutini del vot dels ciutadans residents a l'estranger, donen un resultat de 1.463.112 vots al PP (41% del vot) i de 1.004.567 vots al PSOE (28,21% del vot), atorgant 16 escons al primer i 10 al segon. Així, el número 16 per Madrid va ser finalment pel 'popular' Carlos García Adanero —trànsfuga que va ser expulsada d'UPN per votar 'no' a la reforma laboral, contra la directriu del partit, i que després va fer el salt al PP—.

El PSOE, però, queda a 1.323 vots d'obtenir el seu onzè diputat. "La diferència entre PP i PSOE és tan petita que creiem que cal ser tan garantistes com sigui possible i que cap vot es pugui quedar fora per no fer un petit esforç més", han assenyalat fonts socialistes a Europa Press en relació amb la petició de revisió de vots nuls. La sol·licitud es realitza a través d'un escrit signat per les socialistes Cristina Pavón López i Sara Bonmatí García, en el qual es demana continuar l'escrutini general en un acte públic, amb la participació dels representants de totes les candidatures que considerin assistir i permetent examinar les paperetes i vots nuls en totes i cadascuna de les seccions, que corresponen a totes les actes de les seccions/taules de la Comunitat de Madrid. Semblava que ell PP tenia assegurat ja finalment que aquest escó madrileny era seu, però sembla que el PSOE encara no ha dit la seva última paraula. Ara, a l'espera de què diu la Junta Electoral de la província. There will be blood

Escó en disputa, el vot forà li dona al PP

El recompte del vot estranger a Madrid ha canviat el resultat de les eleccions generals del 23J. El PP ha tret un diputat al PSOE, de manera que el nombre d'escons total queda en 137 i 121 respectivament. El canvi de bloc d'aquest escó modifica les majories al Congrés i complica la investidura del president en funcions espanyol, Pedro Sánchez. Mentre que fins ara en tenia prou amb una abstenció de Junts per Catalunya, ara necessitarà el 'sí' de la formació independentista catalana. 

El bloc de la dreta, que inclouria PP, Vox, UPN i Coalición Canaria, passa a sumar 172 escons, mentre que PSOE, Sumar, ERC, EH Bildu, PNB i BNG, passa a 171 diputats. D'aquesta forma, l'abstenció de Junts ja no és suficient, perquè els vots en contra de la dreta farien caure la investidura de Sánchez. L'única opció pel líder socialista, doncs, és aconseguir, el 'sí' explícit de Junts. 

El PSOE va assegurar que la pèrdua de l'escó "no modifica la situació per formar majories" i recorda que la decisió que ha de prendre Junts "és la mateixa que ahir". "Junts haurà de decidir si obre la porta a un govern de la dreta amb la ultradreta o s'uneix a la resta de forces polítiques per evitar-ho", apunten. El PP, per la seva banda, ha criticat que Sánchez encara vulgui ser president "malgrat quedar a 16 escons de Feijóo i tenir 330.000 vots menys" i ha reafirmat la necessitat que Feijóo, en tant que guanyador de les eleccions, formi govern "d'acord amb els 45 anys de tradició democràtica del país".