La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha estimat el recurs que va presentar Cs contra la decisió de la Junta Electoral de Zona de Barcelona sobre retirar una bandera d'Espanya i Catalunya del seu despatx a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, perquè "les banderes o símbols oficials no són de caràcter partidista", per la qual cosa revoca l'anterior acord.

Ho ha anunciat en declaracions als mitjans aquest dimarts la candidata de Cs a presidir la Generalitat, Inés Arrimadas, que ha criticat que els socialistes, que governen en el municipi, van demostrar estar confosos en portar l'assumpte a la Junta Electoral: "Les banderes que són de tots els catalans podran lluir de nou en el nostre despatx".

En la resolució, la Junta Electoral Provincial assenyala que la col·locació i ús de banderes i símbols oficials té un "caràcter neutral des d'un punt de vista polític". Cs va recórrer l'acord de la Junta Electoral de Zona de Barcelona del passat divendres que estimava la petició del primer tinent d'alcalde i va acordar la retirada durant el període electoral de la bandera d'Espanya i Catalunya de la finestra del despatx del grup municipal de Cs, recorda la resolució.

Assenyala que no es poden exhibir en institucions públiques símbols partidistes, "siguin banderes, llaços, pancartes o qualsevol altre que permeti la seva identificació amb alguna de les candidatures concurrents a les eleccions", fet que considera que no ocorre en aquest cas.

Aquest acord és ferm en via administrativa, i contra aquest cap la interposició de recurs contenciós-administratiu davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).