El vicepresident i president d'ERC, Oriol Junqueras, manifesta en una entrevista per al programa Informe Semanal de TVE, que és contrari al soroll i a la gesticulació, en el que s'ha interpretat com una crítica a l'estratègia rupturista d'alguns sectors independentistes.

"No m'agrada el soroll ni la gesticulació que no serveix per a res, confio que es dediquin les energies a allò que serveixi més als ciutadans", assenyala Junqueras, en unes declaracions per qüestionari escrit des de la presó de Lledoners.

Preguntat per si són unilaterals, Junqueras exposa que "en el programa electoral d'ERC es parlava de relació bilateral (amb l'Estat) i ens mantenim amb això". Per altra banda assegura que "comparteixen objectiu (amb JxCAT) però tenim l'obligació de governar per a tothom". "Rebutgem els casos de violència que hi pugui haver", ha conclòs. 

El reportatge d'Informe Semanal, que es titula 1-O Semana convulsa, analitza la tensió que ha aparegut aquesta setmana al Parlament entre Junts per Catalunya i ERC per la decisió sobre si acatar o no la suspensió dels diputats presos i exiliats que va dictar el jutge Pablo Llarena.