Les defenses d'Oriol Junqueras, Raül RomevaCarme Forcadell i Carles Mundó, condemnats en la causa del procés independentista a Catalunya, no contestaran el requeriment d'informe sobre els seus indults que ha fet el Tribunal Suprem. Aquest dimecres els va donar 5 dies de termini perquè al·leguin el que considerin convenient sobre aquesta petició.

Així ho han assenyalat a Europa Press fonts de la seva defensa. Fonts d'ERC han explicat a ElNacional.cat que es mantenen en la petició de l'amnistia perquè consideren que fer un referèndum no és cap delicte. "No demanarem perdó", diuen aquestes fonts, argumentant que el que es va fer l'1-O va ser complir un mandat democràtic. L'advocat dels processats d'ERC argumenta que el tràmit d'al·legacions no està previst en la llei d'indult, i per aquest motiu no té previst respondre'l.

Junqueras, Bassa, Romeva i Forcadell asseguren que “és la primera vegada que el Suprem reclama una petició d’aquestes característiques” i que, “si ho fa ara, és per qüestions merament polítiques”. 

Els quatre membres d’Esquerra Republicana argumenten que no donaran resposta a l’alt tribunal perquè “la llei no ho preveu i perquè no és de compliment obligat”.
 
Per últim, tots quatre recorden que “la solució al conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol ha de ser col·lectiva i passa per l’amnistia” de totes les persones represaliades, més de 3.000 arreu del país.

 L'advocat de Carles Mundó, condemnat per desobediència, recorda a Europa Press que actuen d'acord amb l'actitud passiva que aquesta part ha mantingut respecte a aquest expedient.

La defensa dels consellers Josep Rull i Jordi Turull i de l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) està valorant la presentació de l'informe. Avui mateix l'advocat Jordi Pina s'ha reunit amb ells a Lledoners i en les properes hores podrien fer pública la seva decisió, segons fonts del bufet d'advocats.

També està valorant encara què fer la consellera Dolors Bassa, condemnada a pena de presó per un delicte de sedició.

Per la seva banda, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, va rebutjar aquest dimecres la possibilitat de rebre l'indult. "No acceptarem cap humiliació. Ni penediment ni indult", ha manifestat.