Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell tornen a sortir de la presó per anar a treballar i fer tasques de voluntariat després del confinament pel coronavirus. Les juntes de tractament de les presons han acceptat els canvis que ells mateixos han proposat.

A partir d'ara Oriol Junqueras sortirà de la presó per anar a treballar al monestir de Poblet, on prepararà les classes i tindrà cura de l'arxiu, segons han explicat fonts properes del president d'ERC a ElNacional.cat.

Es tracta de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià i l'Arxiu de la Casa Ducal de Medinaceli a Catalunya, situats a l'antic Palau de l'Abat. A l'arxiu hi ha custodiats els 300 documents que el lehendakari Iñigo Urkullu va dipositar sobre el seu paper de mediador l'1-O del 2017. 

S'han modificat les condicions per a Oriol Junqueras i ara farà sortides 4 dies a la setmana durant 12 hores al dia. El canvi respon al trasllat temporal del lloc de treball, a la recuperació d’hores a causa del confinament i a la petició formulada per la seva representant legal. Fins ara Junqueras feia classes al campus de Manresa de la Universitat de Vic. De fet, la seva estança a Poblet també servirà per preparar les classes del curs vinent. 

Raül Romeva sortirà més hores a partir d'ara per recuperar les que no ha fet arran del confinament. Romeva treballa en una associació privada avaluant els avenços dels Acords de Pau de Dayton que van posar fi a la guerra de Bòsnia. A partir d'ara farà 10 hores al dia, 4 dies a la setmana.

I Carme Forcadell sortirà 3 dies a la setmana, durant 12 hores al dia. Li han canviat els horaris perquè la seu de l'entitat on fa de voluntària ha canviat de lloc.