El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, s’ha pronunciat minuts després que la Guàrdia Civil ha entrat al Departament d’Economia per criticar que accions com aquesta “no s’han vist en democràcies occidentals des de fa dècades".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Junqueras ha qualificat la situació d’”estat policial” i ha alertat que “estem fora de qualsevol garantia dels drets civils”. “Hi ha un menyspreu total cap a la voluntat dels ciutadans”, ha deixat clar, per aquest motiu creu que això sobrepassa la lluita per la República Catalana i assegura que el que “està en joc són la democràcia i els drets civils”.

Malgrat l’acceleració de les accions de l’Estat contra el referèndum, Junqueras es mostra “convençut” que els catalans podran votar. El vicepresident creu que “ja poden confiscar tot el que sigui”, que al final “el més important” en qualsevol procés electoral és la gent que va a votar.

Pel que fa al Departament d’Economia que lidera, Junqueras ha assegurat que qui fa accions com l’escorcoll de la Guàrdia Civil avui és que “vol perjudicar el bon funcionament dels serveis públics”. En aquest sentit, ha defensat que el Govern “som bones persones que en aquest moment hem decidit fer un servei públic” i que, davant la pressió estatal “hem d’estar ferms, tenir tranquil·litat d’esperit”.