El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha defensat aquest dijous que el 'ràting' financer de Catalunya seria "extraordinàriament positiu" si s'independitzés i pogués utilitzar tots els recursos que genera.

En resposta a una interpel·lació del diputat de JxSí Oriol Amat en el ple del Parlament, Junqueras ha explicat que Catalunya és la tercera comunitat autònoma de l'Estat que més esforç fiscal per càpita fa, però, en canvi, és la número 14 en rebre recursos estatals.

"Distorsió tremenda"

"Això produeix una distorsió tremenda que fa que les nostres finances no es qualifiquin com tocaria", ha destacat el també conseller d'Economia, que ha assegurat que les agències de qualificació li diuen que el sistema financer estatal llasta el 'ràting' de Catalunya.

Aquestes agències "diuen que la gestió econòmica -del Govern- és molt adequada, però no es pot avaluar així perquè no disposa dels recursos que genera, i els que té són injustament petits", ha dit.

Junqueras també ha reivindicat l'esforç del Govern per incrementar els pressupostos en matèria social i local malgrat la "mala" redistribució dels recursos que fa l'Estat, que provoca la pèrdua de milers de milions per a les arques de la Generalitat, ha apuntat.