El vicepresident Oriol Junqueras, empresonat a Estremera des de fa més d'un centenar de dies, ha assegurat a la BBC que dins el moviment independentista hi ha vida més enllà de Puigdemont. En respostes escrites rebudes per la televisió pública britànica a través del seu advocat, Junqueras fa una crida a acabar amb el bloqueig parlamentari provocat pels desacords en les negociacions per la investidura.

Tot i això, Junqueras ha defensat la unitat de l'independentisme per recuperar el Govern, però ha afegit que aquesta unitat es basa en una "suma de molts actors i sectors socials, més enllà dels líders dels partits". "Aquesta és la nostra força", ha afegit. A més, el vicepresident i líder d'ERC, també torna a apostar per ampliar la base de l'independentisme. 

Junqueras també ha defensat que "la prioritat és implementar els resultats del 21 de desembre" i que, per això, cal "recuperar el govern en un context molt complicat". Tot i això, es mostra optimista: "estic segur que aconseguirem un acord per formar un Govern, i aviat. És una necessitat".

Per altra banda, sobre el seu empresonament, el republicà assegura que la presó és "dura" i defensa que la presó preventiva en el seu cas és "sorprenent". "Una cosa que no passaria al Regne Unit", conclou. 

A més, Junqueras defensa que l'actitud de l'Estat és un "càstig" i una "venjança" i reconeix que el seu empresonament podria durar un llarg període de temps. El vicepresident defensa que el PP està darrere les demandes de la fiscalia i denuncia que el jutge accepti les seves demandes de presó, però assegura que el què és important no és la seva situació individual sinó el col·lectiu i ha defensat que la "democràcia sempre avança i acaba guanyant".