El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, confia poder aprovar els pressupostos del 2017 amb una proposta similar a la de 2016, que no va arribar ni a debatre's en el Parlament per la falta de suports, la qual cosa espera que "no es torni a repetir" perquè considera que perjudica els ciutadans.

En una entrevista a Europa Press, ha explicat que "seran uns pressupostos que no poden ser gaire diferents dels anteriors en els seus volums globals" pel sistema d'ingressos i l'obligació de continuar reduint el dèficit, i ha lamentat que el govern central en funcions encara no hagi decidit i comunicat a les autonomies les dades de previsió d'ingressos, sostre de despesa, liquidació de l'any 2015 i repartiment del dèficit -després de la flexibilització autoritzada per Brussel·les- per al proper any.

"És evident que voldríem que els pressupostos fossin una mica superiors, potser aconseguirem que siguin una mica superiors, tot això s'haurà de confirmar en les properes setmanes, no moltes", ha explicat Junqueras, que també ha indicat que hi ha limitacions que l'any passat no existien.

Sobre la negociació amb la CUP, amb qui ja manté converses, ha indicat: "Hi ha sintonia, però també n'hi havia la primavera passada -i els pressupostos no van tirar endavant pel seu rebuig-, veurem exactament com es concreta". "Intentarem elaborar la millor proposta possible. Estem convençuts que pot tenir una majoria parlamentària que la sustenti i en aquest sentit treballarem", ha asseverat, mentre defensava que els pressupostos són l'eina per resoldre de manera més adequada les necessitats dels ciutadans de Catalunya.