El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que no pactarà amb el PSC després del 14-F. En una conversa per Instagram Live amb la secretària general dels republicans, l'exiliada Marta Rovira, Junqueras ha reivindicat que ERC vol "fer el contrari que han fets ells".

"Sabem que el PSC no vol pactar amb nosaltres, ho farà amb qualsevol altre abans que amb nosaltres. Nosaltres també preferim pactar amb tots aquells que pensen com nosaltres en què les institucions s'han de modernitzar i estar netes de corrupció", ha explicat tot afegint que mai ha pactat amb el partit d'Illa als municipis del Baix Llobregat. "Penso que allà cal un aire fresc, una renovació, i el PSC en molts d'aquests municipis pensa que els ajuntaments són seus. Cal un aire fresc, i renovar la política metropolitana i del país", ha defensat.

Rovira també s'ha pronunciat en aquest sentit situant el seu partit com l'alternativa als socialistes: "Per tant, no hi pactarem". "Qui sap guanyar al PSC som nosaltres", ha rematat Junqueras. D'aquesta manera, els dos líders represaliats d'ERC han respost les acusacions de JxCat i de la dreta espanyola sobre les seves intencions de fer un tripartit amb el PSC i els comuns.

oriol junqueras marta rovira conversa instagram - marc puig (NO DONA PER POSAR FORA)

Foto: Marc Puig

Junqueras, doncs, ha emfatitzat molt l'eix social i les diferències sobre la corrupció. "Hi ha qui es tapen les vergonyes entre ells, nosaltres no tenim vergonyes per a amagar, cap cas de corrupció", ha insistit un dia després que posés JxCat i el PSC al mateix sac sobre aquest tema.

Sobre els possibles escenaris postelectorals, el líder d'ERC només en contempla un: la victòria del seu partit. "Estic segur que Illa no guanyarà, les guanyarem nosaltres per sort pel país", ha celebrat. "Sabem que el PSC ens intentarà apartar com ho va fer a l'Ajuntament de Barcelona, però nosaltres ens expliquem de forma plou clara i sabem el que és bo pel país", ha dit en referència al pacte entre l'actual alcaldessa, Ada Colau, el PSC i Manuel Valls.

Pendent de la Fiscalia

Junqueras, igual que la resta dels presos, està ara pendent de si la Fiscalia recorre el tercer grau. De moment, Vox ja ha presentat un escrit a la mateixa Fiscalia instant-la a recórrer la decisió de les Juntes de Tractament de les presons i ratificada pel Departament de Justícia.

El líder republicà encara no havia coincidit amb Rovira des que va començar la campanya. Ambdós dirigents d'ERC no es veuen en persona des del passat 21 de març del 2018.