El líder d'ERC Oriol Junqueras ha presentat aquest dilluns una demanda contra el president del Parlament Europeu, David Sassoli, davant el Tribunal General de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg. El motiu: haver-se declarat "incompetent" per protegir la seva immunitat com a eurodiputat electe.

La defensa del dirigent republicà, a través d'un recurs adreçat a aquest tribunal, exigeix que es declari "nul·la" la decisió de Sassoli de no intervenir de forma urgent per garantir la seva immunitat, tal com li havia demanat la defensa de l'eurodiputat electe. Sassoli assegurava que "no estava en condicions" d'actuar en aquest sentit en base al reglament.

La defensa de Junqueras, liderada per l'advocat Andreu Van den Eynde, considera que la decisió del màxim mandatari de l'Eurocambra no estava "motivada" ni gaudia tampoc d'"assessorament jurídic", pel que demanen que sigui anul·lada.

El líder d'ERC té un altre cas pendent davant els tribunals de la UE per la seva immunitat. El Tribunal de Justícia de la UE encara ha de resoldre a una pregunta prejudicial del Tribunal Suprem sobre l'abast d'aquesta protecció als eurodiputats, en relació amb la situació de Junqueras.