El dia en què s'ha constituït el nou partit de Junts per Catalunya, el vicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat que la proposta republicana és "més útil". "Estem convençuts que la nostra proposta és millor i més útil", ha declarat convençut. "Com més sort tinguin, més mèrit tindrà el que nosaltres fem i que guanyem", ha dit aquest dissabte des de Santa Coloma de Farners (Girona), on s'han trobat amb el vicepresident de la Generalitat Pere Aragonès, el president de Parlament Roger Torrent, el conseller Raül Romeva.

Junqueras ha assegurat que la seva formació està molt organitzada i que desitja que tot l'espai ideològic de l'independentisme s'organitzi de la millor manera possible. Junqueras ha recordat, en el context de la celebració del congrés de JxCat, que "aquest espai de centredreta ha intentat reorganitzar-se en diferents ocasions", per la qual cosa espera que aquesta vegada sigui la definitiva, segons ha dit.

"Al costat de la gent que més pateix"

D'altra banda, ha dit que la seva intenció és "estar a la banda de la gent que més pateix, que més necessita, que té més oportunitats de fer coses útils pel país", com els alcaldes, els sectors productius, el món empresarial, de treball, sindicats i del turisme.

ACN junqueras aragones i torrent

El vicepresident Pere Aragonès, el president del Parlament Roger Torrent i el líder d'esquerra i pres polític, Oriol Junqueras. / ACN

El líder republicà ha afirmat que han de aixecar Catalunya i que, encara que són conscients que el panorama és difícil i complex, estan segurs de ser els que estan "més preparats per trobar solucions".

La presó i el camí cap a la llibertat

Junqueras també ha dit que està convençut que alguns els volen tornar a presó. "No els agrada que estiguem parlant amb la gent ni preocupant-nos per fer una societat millor, però sabem que de la presó se'n surt, forma part de el camí cap a la llibertat col·lectiva ", ha remarcat.

S'ha compromès a trobar "les millors formes de defensar la democràcia, construir un país lliure, una república i un país independent" i ha explicat que està molt orgullós de tot el que han viscut i d'haver passat per la presó.