El president d'Esquerra Republicana i el que fou vicepresident del Govern Puigdemont, Oriol Junqueras, ha manifestat a través de Twitter el seu suport al president a l'exili després que hagi estat retingut a l'aeroport de l'Alguer per les autoritats italianes aquest vespre. A la piulada, el líder republicà ha escrit: "Només hi ha una fórmula per aturar la repressió incessant de l'Estat: amnistia, autodeterminació i independència. Tot el suport, president".

TUIT oriol junqueras retención carles puigdemont

Des del compte d'Esquerra Republicana, han expressat que "la repressió de l'Estat no s'atura" i que "només hi ha un camí: amnistia i autodeterminació".

Altres membres de la direcció també s'han pronunciat sobre la retenció del president Puigdemont. Marta Vilalta, secretària general adjunta de la formació, ha clamat: "Prou repressió. Volem llibertat. Defensem amnistia i autodeterminació. Tot el suport, President. Solidaritat i força".

Per la seva banda, Alba Vergés, vicepresidenta primera del Parlament, sosté que "la repressió només porta a mostrar la feblesa democràtica de l'Estat espanyol. El nostre objectiu és la independència, el camí és la fi de la repressió. Amnistia i autodeterminació".

Els consellers Roger Torrent i Tània Verge també han mostrat el suport al president a l'exili, Carles Puigdemont, com també han fet Dolors Bassa, Raül Romeva o Meritxell Serret.

 

Imatge principal: Oriol Junqueras, en l'acte de l'ofrena floral a Rafael Casanova en la Diada 2021. Carlos Baglietto.