El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, serà una de les personalitats que assisteixin a les mobilitzacions de la Diada convocades per l'ANC i Òmnium Cultural. Així ho ha explicat aquest dilluns durant una entrevista a Ràdio 4, tot i que ha restat importància a la decisió. "Faré el que he fet sempre", ha apuntat.

Junqueras ha participat en totes les mobilitzacions convocades per les entitats sobiranistes des del 2012 i ja participava en els actes reivindicatius de l'Onze de Setembre abans que l'ANC comencés a convertir-los en massius.

Serà, però, la primera ocasió que participi en condició de membre del Govern, ja que fins ara ho feia com a president d'ERC. Junqueras ha preferit no opinar sobre el que faran altres responsables polítics, com Carles Puigdemont i Ada Colau, durant la Diada.

Junqueras també assistirà a l'acte conjunt del dia 9 de setembre amb Podem i la CUP per commemorar el 40 aniversari de la Diada de Sant Boi, la primera Diada no clandestina després de la mort de Franco.