El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha convidat Junts per Catalunya a "incorporar-se de nou al Govern i als pressupostos". Així ho ha afirmat en una entrevista aquest dimecres al programa Més 324, on ha explicat que l'acord pels pressupostos entre Esquerra Republicana i el PSC no suposa "en cap cas" un nou tripartit. "Nosaltres continuem convidant Junts a unir-se i voldríem que s'incorporés, i ens entristeix que Junts dimitís de la taula de la negociació, del Govern i dels pressupostos de Catalunya i els animem a reincorporar-se a la majoria independentista, al Govern i al camí per arribar a un referèndum que tingui el reconeixement internacional que ens porti a la independència", ha afirmat Junqueras, qui també ha expressat que el 52% "encara existeix".

El president d'ERC ha argumentat que l'acord amb el PSC no implica que el partit de Salvador Illa "hagi intervingut" en la política del país i ha afirmat que els pressupostos són "un acord pel país". El líder republicà ha remarcat, a més, que els primers a donar suport a l'aprovació dels comptes van ser els sindicats, els empresaris i els actors socials del país.

"Són uns pressupostos de país i pel país i que tenen suport dels agents econòmics i socials. Són els pressupostos més tòxics per aquells que no volen un increment de 1.200 milions en salut o altres mesures en educació o sanitat, però pels que consoliden la seva plaça en l'àmbit de la salut o pels mestres que s'incorporen és una gran notícia; és una gran notícia que culmina una gran feina del Govern presidit per Pere Aragonès". Junqueras també ha afirmat que el PSC "segurament és el partit més antagònic a ERC".

A José Zaragoza "no el canviarem", diu Junqueras

Per altra banda, Junqueras ha mencionat també la piulada del diputat socialista José Zaragoza, que ha afirmat que Esquerra "no tindrà referèndum, però sí B-40 i aeroport". Respecte a aquesta afirmació Junqueras ha explicat que Zaragoza és un polític "conegut per com s'expressa" i que "no el canviarem". "El tema del Hard Rock no canvia res, absolutament res. Respecte al tema de l'aeroport del Prat queda molt clar que el projecte depredador del territori no es produirà", ha afirmat Junqueras, subscrivint les declaracions de l'alcalde del Prat de Llobregat. "Nosaltres volem el millor aeroport, això vol dir també un aeroport que respecti el seu entorn. No un aeroport que encimenti el delta del Llobregat o que molesti als veïns pel soroll, i el projecte del Hard Rock està ja en marxa i en via administrativa i ningú el canviarà perquè s'haurien de pagar indemnitzacions", ha explicat respecte a la polèmica dels casinos. Junqueras, qui ha defensat fermament l'acord amb el PSC, també ha mencionat l'article publicat a El Nacional per Sergi Sol, on el col·laborador advertia que Junqueras és "el líder a abatre i precisament per això és l’objecte de campanyes permanents de descrèdit. De linxament i fins i tot de deshumanització". Junqueras ha volgut restar importància a aquests atacs.