El vicepresident, Oriol Junqueras, ha assegurat que fa setmanes que van desencallar amb el president, Carles Puigdemont, qüestions concretes sobre l'estratègia d'organització del referèndum, com la compra d’urnes que avui s’ha conegut, i es van posar d’acord “exactament sobre com s’ha de fer”.

“Com estem conjurats, tant el president com jo, el conjunt del Govern, la majoria parlamentària i la majoria de les institucions del nostre país, estem convençuts que indubtablement farem aquest referèndum”, ha assegurat Junqueras.

"Tot es farà"

En declaracions des de Nova York, on es troba de viatge oficial, el vicepresident ha explicat que la posada en marxa de la compra de les urnes és un “pas important” cap al camí de la convocatòria de les urnes i la voluntat de complir el mandat democràtic. “El que farem és anar complint les passes tal com ens hem compromès. Tot el que ens hem compromès serà fet", ha reblat.

Avui s'ha sabut que l’engranatge del Govern per a la convocatòria del referèndum es posarà en marxa amb la publicació al Diari Oficial (DOGC) en els propers dies de la convocatòria del concurs per a l’adquisició de les urnes. Aquesta serà la primera concreció del compromís signat fa quinze dies al Pati dels Tarongers per tots els membres i alts càrrecs del Govern per tirar endavant el referèndum.

En ser preguntat sobre la possibilitat que l'executiu de Mariano Rajoy vulgui recórrer contra la iniciativa de compra de les urnes, Junqueras ha ironitzat que el govern espanyol "sempre ho veu tot malament, no està d'acord amb res i tot ho intenta aturar". "Que faci el que cregui convenient", ha conclòs.