El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, ha assegurat avui que el rebuig de l'acord del Brexit aquest dimarts en la Cambra dels Comuns augmenta el risc d'una sortida sense pacte del Regne Unit de la Unió Europea i ha demanat al govern britànic "aclarir" les seves intencions amb rapidesa.

"El risc d'una retirada desordenada del Regne Unit ha augmentat amb el vot d'aquesta nit. Malgrat que no volem que això passi, la Comissió Europea continuarà amb la seva feina de contingència per ajudar que la UE estigui totalment preparada", ha afirmat Juncker en un comunicat.

El polític luxemburguès també va instar el Regne Unit a "aclarir les seves intencions tan aviat com sigui possible".

Tusk demana trobar una "única solució positiva"

Per part seva, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha reclamat "valor" per a trobar "l'única solució positiva" al procés de sortida del Regne Unit de la Unió Europea, després que l'acord negociat entre Londres i Brussel·les hagi estat àmpliament rebutjat pel Parlament britànic.

"Si un acord és impossible, i ningú vol un 'no acord', qui tindrà finalment el valor de dir quina és l'única solució positiva?", va reclamar Tusk en el seu compte de Twitter.