El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha restat importància a les imatges preses la passada setmana en la cimera de l'OTAN en les quals apareix amb dificultats per aguantar-se dret, sobre les quals va assegurar que es tractava d'una "rampa" a la cama, i va demanar respecte envers els seus problemes de salut.

"És meravellós veure quanta gent és experta en la meva condició mèdica. He llegit el que la gent ha dit. Sí, tenia una rampa a la cama. Estava en la reunió de l'OTAN però hi havia coses molt més importants en les quals concentrar-se que el meu estat de salut", ha conclòs Juncker durant una roda de premsa.

En les imatges, preses durant la foto de família dels líders de l'OTAN prèvia al seu sopar de gala, s'observa com els primers ministres dels Països Baixos, Mark Rutte, i de Portugal, António Costa, han d'ajudar Juncker a baixar els esglaons del podi instal·lat per a la fotografia.

El portaveu en cap de l'Executiu comunitari, Margaritis Schinas, va atribuir la situació a "un atac de dolor particularment agut provocat per la seva ciàtica", una condició mèdica que ja havia afectat Juncker en altres moments, com durant l'últim discurs de l'estat de la Unió el mes de setembre passat.

A més, Juncker va reiterar que, "francament, no tinc temps per a disbarats trivials" i va demanar "respecte".