"Els jutges espanyols estan fent el ridícul davant d'Europa". Ho ha assegurat l'excoordinador general d'Esquerra Unida, Julio Anguita, en una entrevista al programa Preguntes freqüents de TV3. "Per què no han agafat Puigdemont?", és la pregunta que es fa Anguita, que ell mateix respon: "Perquè els jutges belgues i danesos es riurien dels jutges espanyols". També recorda que els delictes de sedició i rebel·lió són una "barbaritat i una bogeria".

Anguita també s'ha referit als crits d'"a por ellos" adreçats als policies espanyols que es desplaçaven a Catalunya en motiu del referèndum de l'1 d'octubre: "Quan vaig veure aquelles imatges em va venir al cap la cara d'aquell rei nefast, Ferran VII, que va acabar amb les llibertats i els liberals i la gent va sortir al carrer a cridar 'visca les cadenes' i 'mori la nació'".

Finalment, Julio Anguita ha explicat que des de Còrdova hi ha moltes opinions sobre el procés, tot i que ha lamentat que la majoritària "és que els catalans són molt dolents i separatistes", una idea que considera "un disbarat propi de la ignorància".