El portal de filtracions Wikileaks ha denunciat que el seu fundador, Julian Assange, serà expulsat de l'ambaixada de l'Equador a Londres "en qüestió d'hores o dies".

"Fonts d'alt nivell dins de l'Estat equatorià han indicat a Wikileaks que Julian Assange serà expulsat en qüestió d'hores o dies utilitzant com a pretext el cas 'INA Papers'", ha assenyalat la plataforma en el seu compte de Twitter.

Aquests documents vinculen el president del país, Lenín Moreno, amb l'adquisició de béns amb diverses empreses 'offshore'. El Ministeri d'Afers Estrangers de l'Equador ha respost a les acusacions qualificant-les de "rumors sense fonament" i d'"injúria" i ha assegurat que Quito "no respon a rumors, ni hipòtesis, ni a conjectures que no compten amb suport documental".

Moreno ha retret al fundador de Wikileaks haver violat "massa vegades" l'acord que li permet continuar com a exiliat polític a l'ambaixada equatoriana de Londres. "Ja ha violat massa vegades l'acord que vam arribar", va dir Moreno en una entrevista de 90 minuts de durada que va concedir l'Associació Equatoriana de Radiodifusió (AER).

El cas Assange

El Govern de Correa va concedir Assange asil polític el juny de 2012 però el Regne Unit, on es trobava en aquells moments, es va negar a concedir-li un salconduit perquè viatgés a l'Equador al·legant que havia d'executar una ordre de detenció cursada per la Justícia sueca.

A Suècia estava acusat de diversos càrrecs d'abús sexual, entre ells una suposada violació, l'acusació més greu. Aquests anys, la Fiscalia sueca ha arxivat totes les causes contra Assange, ja sigui per prescripció, o per falta de proves.

No obstant això, el Regne Unit ha aclarit que quan el fundador de Wikileaks posi un peu en territori britànic serà detingut perquè les autoritats britàniques també l'acusen de violar les condicions de la seva llibertat condicional, cosa que ha allargat la seva estada a l'ambaixada equatoriana a Londres.