La jutgessa del mastergate ha decidit obrir una investigació contra l'exministra de Sanitat Carmen Montón per presumptes delictes de suborn impropi i prevaricació en relació amb el seu títol de postgrau a la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) de Madrid després d'una denúncia anònima.

La magistrada ha obert diligències pel màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere que l'exministra va obtenir en el curs 2010-2011 i les presumptes irregularitats del qual van motivar la seva dimissió després de rebre una denúncia anònima.

Nova causa

En la seva interlocutòria, la titular del Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, es declara competent per començar a investigar a Montón, si bé no ho farà dins de la mateixa causa en la qual ja investiga a l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes ni de Pablo Casado. La jutgessa creu que "no es reuneixen els requisits necessaris" per a la tramitació conjunta de les causes en tractar-se de títols diferents.

Per començar les indagacions, la jutgessa sol·licita a la universitat que li remeti tota una sèrie de documentació en relació amb el màster de l'exministra abans del 15 d'octubre. En concret, demana la identitat del director del màster i també del responsable de l'Institut de Dret Públic en el curs acadèmic 2010-2011, càrrec que ostentava el principal imputat del cas màster, Enrique Álvarez Conde.

Sol·licita al seu torn el llistat d'assignatures del postgrau, dels professors que les impartien en aquest curs i dels alumnes que van cursar el màster, així com tota la documentació que tingui l'URJC sobre l'esmentat títol acadèmic aquell any acadèmic.