El cap de la Brigada d'Informació de la Prefectura Superior de Policia a Catalunya que avui ha declarat al Suprem en el judici contra els responsables de l'1-O, Manuel Quintela, ha acusat Roger Español, l'home que va perdre un ull l'1-O per l'impacte d'una pilota de goma disparada pel CNP a l'Institut Ramon Llull de Barcelona, d'haver protagonitzat "cinc agressions directes" prèvies contra els agents. Quintela ha assegurat en el torn de preguntes de la fiscalia que les agressions estan recollides en un informe policial.

"Una tanca, una puntada de peu, una empenta... cinc agressions. Les he vistes, són cinc", ha assegurat el comissari quan Àlex Solà, advocat de Jordi Cuixart, li ha demanat aclariments.

Entre el públic de la sala hi havia Anaïs Franquesa, directora del Centre Irídia per a la defensa dels Drets Humans i component de l'equip d'observadors internacionals que segueixen el judici, i també advocada d'Español. 

En acabar la sessió, la lletrada ha sortit al pas de les paraules del comissari i el "suposat informe". "No hi ha a la causa d'instrucció 7 cap informe en què s'atribueixi a Roger Español cap agressió directa a un agent de policia, no cinc sinó cap, ni una", ha assegurat Franquesa.

L'advocada ha considerat "extremadament alarmant" que el cap de la Brigada d'Informació hagi fet referència a un informe, almenys fins ara, inexistent". Segons Franquesa, ni tan sols va aparèixer en la declaració d'Español davant del tribunal cap referència a agressions directes. "Per tant, és extremadament greu que s'hagi fet referència a un informe inexistent, un any i mig després dels fets", ha reblat.