Les defenses han reservat el darrer testimoni d'aquesta setmana per a un policia del CNP jubilat que va participar en les votacions a Sant Joan de Vilatorrada i va formar part d'una mesa, Nemesio Fuentes. Durant la declaració ha explicat l'entrada de la Guàrdia Civil al col·legi electoral sense cap mena d'advertiment previ i destrossant la porta amb un mall.

"Si haguessin preguntat els hauríem explicat que la porta es tancava cap enfora i no cap endins, i que no estava tancada amb clau", ha explicat l'agent, la qual cosa ha provocat riures entre el públic i el primer avís de l'auxiliar judicial reclamant silenci.

L'agent jubilat era dins del col·legi quan va entrar la policia i ha atribuït la caiguda del primer Guàrdia Civil que va aconseguir entrar a l'escola no a la cadira que li va llançar una de les persones que eren dins sinó als vidres trencats que havien quedat pel terra en forçar la porta a cops.

Ha assegurat que no hi va haver violència; que la gent va acceptar que entressin perquè no podien fer cap altra cosa; que quan els agents van arribar van interrompre les votacions. Ha relatat que la gent corria i que la Guàrdia Civil va començar a pegar els concentrats per poder arribar fins a la porta, mentre ell ho contemplava a través del vidre dins de l'escola. Els seus tres fills eren fora i dos van resultar lesionats. La seva dona també hi era.

"En cap moment cap guàrdia civil, jo estava a un metre, va dir ni va preguntar res per veure si es podia solucionar d'una altra manera", ha recordat.

Quan el fiscal li ha preguntat qui el va designar com a voluntari per ajudar en les votacions ha replicat amb un "no em va designar ningú, em vaig designar jo mateix", que ha provocat un altre cop riures entre el públic i un avís del president de la sala, Manuel Marchena.

"Davant del fet que no hi havia personal nomenat per constituir les meses algú havia de sortir i diferents veïns vam decidir de comú acord entrar i constituir-les", ha explicat. El fiscal ha repreguntat sobre si l'objectiu era organitzar la votació i l'expolicia ha respost directe quin era el propòsit: "permetre que es pogués votar".

L'agent jubilat ha admès conèixer les ordres del TC i del TSJC, però també que en el paràgraf dos de les instruccions del jutge es reclama que les accions policials es fessin sense alterar la normal convivència ciutadana.