"President, m'agradaria que no se m'interrompi". En tan sols 20 minuts de declaració del conseller Jordi Turull davant del Tribunal Suprem, el jutge Manuel Marchena ha hagut de cridar l’atenció del fiscal Jaime Moreno perquè no li deixava acabar les respostes. Ha estat a petició del mateix acusat al tribunal, després de veure’s sotmès a constants interrupcions.

El fiscal Moreno és conegut per tallar els acusats mentre declaren per a posar-los nerviosos, una circumstància que ja coneixia la defensa perquè va ser el fiscal del 9-N al Suprem. Turull ha hagut de demanar a Marchena que el deixés acabar, i el president de la sala ha fet un toc d’atenció al ministeri públic perquè pugui donar les explicacions que cregui convenients.

En una ocasió, Marchena també ha hagut d’interrompre l’exconseller de la Presidència, a qui li ha dit que té dret a “matisar”, “argumentar” i “contraargumentar”, però no “aprofitar l’interrogatori de la fiscalia per a fer judicis de valor” sobre les acusacions.

Com ja va fer amb Quim Forn, el fiscal ha tornat a preguntar a Turull si és soci d’Òmnium Cultural. “Soc soci d’Òmnium, de Càritas i del RACC”, li ha respost l’exportaveu del Govern, que li ha recordat que “ni durant el franquisme era delicte”. S’ha mostrat “sorprès” per la pregunta.