El Tribunal Suprem protegirà la imatge de la secretària judicial del 13, Montserrat del Toro, que va estar a la Conselleria d'Economia el 20 de setembre, ja que ha demanat que no es pugui veure la seva imatge i el tribunal ha accedit a la petició. Del Toro està citada dimecres a les 10 del matí al judici al procés com a testimoni a petició, entre d'altres, de Vox, la fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i la defensa d'Oriol Junqueres i Raül Romeva.

Dins de la sala no hi haurà cap element de protecció (com un biombo, per exemple) i, per tant, el tribunal, els lletrats, els acusats i el públic podran veure la seva declaració, però el Suprem modificarà el senyal institucional de televisió que emet el judici en directe perquè només se senti la seva veu.

Fonts del tribunal argumenten que d'aquesta manera es garanteix el principi de publicitat però es protegeix el seu dret a la imatge. A més, apunten que també han demanat aquesta mesura altres testimonis, entre ells alguns mossos d'Esquadra. 

El seu testimoni és clau, ja que la secretària judicial va deixar l'edifici a través del Teatre Coliseum el 20 de setembre, quan no va voler sortir per la porta de la conselleria on s'estaven manifestant milers de persones contra els escorcolls i les detencions. 

Del Toro havia de declarar com a testimoni en la fase d'instrucció davant de Llarena, però es va suspendre la compareixença perquè les defenses es van oposar que ho fes a través d'un biombo, ja que la vista no era pública sinó que es produïa només davant les parts.