"No conec els detalls de la instrucció enviada als cossos de seguretat. És lògic que es busqui la proporcionalitat". Xavier Melero és l'advocat que més ha collat l'exvicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría, o que l'ha posada en més problemes per respondre. I entre els temes que li ha plantejat hi ha hagut tot el tema de seguretat i que afecta Joaquim Forn: "L'informe d'intel·ligència sobre els riscos de l'1-O el vaig veure després".

"Si l'hagués tingut abans, l'hauria seguit". Melero li ha preguntat si sabia que la policia espanyola tenia les funcions limitades, un fet que Sáenz de Santamaría desconeixia i així ho ha admès: "No sabia que les directives limitaven l'actuació de les forces de seguretat de l'Estat en cas de grans concentracions".

"A mi em van dir que per complir la instrucció de la fiscalia calia enviar sis mil efectius a Catalunya", ha dit Soraya Sáenz de Santamaría sense saber d'on va treure aquesta xifra: "De la xifra de sis mil efectius se'n parlava de forma habitual". Xavier Melero ha posat en evidència el "coneixement difús amb fonts ignorades" de l'exvicepresidenta.

L'advocat de Forn ha estat l'únic capaç d'eliminar el somriure de la cara a Soraya Sáenz de Santamaría.

judici procés Soraya Saenz Santamaria mirada

A preguntes de Jordi Pina, ha dit que no sabia que ningú tingués un infart i que de ferits no en té constància, sinó d'"atesos". "A mi em van informar de lesions a guàrdies civils", ha dit.