Avui hem après què és la resistència violenta o resistència activa.

Fins ara la tesi de l'acusació era provar que el que va ser resistència passiva és violència. Gent asseguda amb els braços entrellaçats o bé aixecats demanant que no se'ls pegués. Aquesta és la resistència passiva de manual que tots els grups activistes han portat a terme al llarg dels anys i que coneix perfectament la policia. La policia de tot arreu.

Però avui ha irromput en el judici al procés un nou terme: "resistència activa". Després un altre policia ha posat sobre la taula la "resistència violenta" i ha desenvolupat el concepte quan li ha preguntat el fiscal Jaime Moreno.

Segons l'antiavalots amb el TIP 87.588, la resistència violenta era una escena, si més no, pintoresca: "Hi havia una senyora amb un cotxet de criatura, sense criatura, donant voltes". L'altra senyal de resistència violenta era algun "paraigua volant".

El fiscal s'ha interessat molt en aquest punt i ha repreguntat: "Hi va haver empentes?".

I l'antiavalot ha respost amb ganes: "Hi havia empentes i intenció de traspassar la línia".

El Tribunal Suprem jutja els fets del Govern, Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i ha de concloure si hi va haver rebel·lió a partir de la violència o un alçament tumultuari que les acusacions i els testimonis policials s'esforcen a demostrar però que de moment no queda gens clar.