Hi havia un "mur infranquejable". Així ha començat el relat amb un cert to dramàtic un dels guàrdies civils que ha declarat aquesta tarda per tancar la setmana al Tribunal Suprem

És un dels agents que l'1-O es va obrir pas entre la multitud en un col·legi de Sant Andreu de la Barca. "Ens estaven gravant i deien, tots callats: 'No digueu res'", ha començat. L'agent quantifica en unes 300 persones les que estaven davant el punt de votació.

"Quan vam arribar al punt de votació, no vam trobar urnes. Només vam trobar sobres i paperetes", ha explicat després de fer un relat dramàtic, amb veu compungida de com es van haver d'obrir pas entre la massa: "M'ha quedat com em miraven. No sé si és per menyspreu o per odi, però a mi mai per fer la meva feina m'havien escopit".

I ha sentenciat: "Aquell dia es van cometre molts delictes. A mi em van insultar".

Però després, a preguntes del Jordi Pina, ha admès que no va rebre cap agressió de cap ciutadà i que va poder entrar i sortir amb el material sense problemes i que cap manifestant va intentar prendre-li res. 

El relat arriba després d'un dia on pràcticament tots els testimonis han coincidit amb la mateixa expressió: "cara d'odi". Si ahir la màxima era que la rebel·lió es va fer seient a terra i agafant-se dels braços, avui el relat de la violència s'ha basat en insults, llançaments de clavells i escopinades.

També ha declarat un dels guàrdies civils que van actuar l'1-O a Sant Joan de Vilatorrada. Segons l'agent, els Mossos els espiaven: "A les 6 del matí al polígon Bufalvent vam ser identificats per una dotació dels Mossos i en l'itinerari hi ha persones en vehicles aparcats estratègicament".

Sobre l'entrada al col·legi entre la massa, ha relatat que els "empenyien amb puntades de peu i cops" i que ell va acabar amb una rascada i algun cop, que no va denunciar, s'ha afanyat a aclarir. Amb tot, ha explicat que li va dir a un company seu: "D'aquí no en sortirem".

I ha assegurat: "Durant l'1-O no vaig veure agents de la Guàrdia Civil agredint concentrats". També ha negat, a preguntes de Jordi Pina, que la gent estigués asseguda a terra, amb els braços alçats cridant "som gent de pau".