David Pérez del PSC ha tornat a explicar què pot i què no pot admetre la Mesa: "Tenim l'obligació d'inadmetre quan no es compleix l'ordenament constitucional".

"Jo considero que quan s'entra a llegir el contingut de la iniciativa, es pot entrar en qüestions de fons", ha dit Pérez, a preguntes de la fiscal Consuelo Madrigal, contradient el que s'ha dit fins ara i el que diu el reglament del Parlament de Catalunya

"Nosaltres no podíem impedir que se celebrés el ple", s'ha excusat David Pérez en una declaració que semblava més un al·legat de defensa que la compareixença d'un testimoni.

"Segur que en aquest moment ja havíem abandonat el ple", ha dit Pérez quan la fiscal li ha preguntat directament si es van votar les propostes, que figuraven en la part expositiva, i que, de fet, no es voten. I per tant, no es va votar cap declaració d'independència. Ni s'ha volgut mullar ni ha volgut aclarir que no s'havia proclamat cap DUI.

"No vam participar en la votació, però efectivament només es va votar la part dispositiva", li ha pogut arrencar finalment Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell. 

"Jo vaig votar en contra per considerar que contravenia la Constitució", ha volgut deixar clar el diputat del PSC, que ha hagut de ser advertit pel president Manuel Marchena per llegir les respostes que portava preparades. 

David Pérez, que era membre de la Mesa, ha dit fins a cinc vegades que es va demanar un informe jurídic. "S'estaven vulnerant els requeriments del Tribunal Constitucional de no donar forma a les lleis del referèndum", ha insistit Pérez.

Amb l'única cosa que ha ajudat David Pérez els acusats és a dir que creia que no s'havia publicat res després d'aprovar-ho. Però s'ha passat tot l'interrogatori de l'advcoada de l'Estat molt nerviós i dient: "No ho recordo".

L'advocada de Carme Forcadell, Olga Arderiu, ha fet un interrogatori de bisturí fent dir als testimonis que els informes dels lletrats ni són preceptius ni vinculants. 

Sobre la llei de pressupostos, ha dit que no recorda si es va impugnar i sí que ha recordat les 10 reconsideracions que es van fer durant el ple del 6 de setembre.