El director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, ha ordenat l'obertura d'expedient disciplinari i la suspensió de funcions d'un agent del cos policial que ha estat identificat com l'autor de l'enregistrament d'un vídeo des del comboi en el qual s'ha traslladat a Madrid els presos polítics independentistes.

La Guàrdia Civil ha comprovat que l'enregistrament del vídeo que ha circulat per xarxes socials i en el qual es menysprea els presos i les persones que van anar a donar-los suport, es va efectuar a l'interior d'un vehicle del cos que formava part del comboi encarregat del trasllat dels presos des de la presó catalana de Brians 2 a les madrilenyes de Soto del Real i Alcalá Meco.

Agent identificat

L'agent ha estat identificat després de la informació reservada oberta per part de la Guàrdia Civil i s'ha ordenat l'obertura d'un expedient disciplinari i la suspensió de funcions com a mesura cautelar.

Durant aquest divendres s'han difós diferents vídeos, alguns d'ells atribuïts a agents de Mossos d'Esquadra participants en el dispositiu. El que ha motivat les mesures disciplinàries s'hauria gravat per un agent de la Guàrdia Civil des d'un dels vehicles que han custodiat els presos independentistes.