La secretària del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Montserrat del Toro, ha presentat una denúncia davant del jutjat de guàrdia pels missatges que s'han publicat a les xarxes socials amb la seva fotografia i expressions amenaçadores. La fiscalia havia obert diligències d'investigació però ara ha decidit arxivar-les, posant-se a disposició del jutge.

El fiscal Francisco Bañeres denunciava al decret d'obertura de diligències textos que "inciten expressament a l'exercici de la violència física" sobre Del Toro, amb una fotografia i indicacions que poden facilitar la seva localització. El fiscal creu que poden ser constituïts dels delictes d'obstrucció a la justícia, descobriment i revelació de secrets i injúries amb publicitat a un funcionari públic.

Del Toro va declarar sense que es retransmetés cap imatge televisiva del seu testimoni al Tribunal Suprem. La fiscalia constata que aquests missatges són "incompatibles amb els mínims estàndards de convivència exigibles en una societat pretesament democràtica", i constitueixen una "execrable reacció" a l'actuació de la secretària judicial. 

Els Mossos ho investiguen

El jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona ha encarregat als Mossos d'Esquadra que investiguin la difusió d'aquestes imatges, com a part de les diligències prèvies que ha obert arran de la denúncia de l'afectada. Els fets encara no tenen qualificació.