Un grup de 13 joves que s'han identificat com a estudiants de Dret a Barcelona han mostrat pancartes amb lemes en favor de l'independentisme i contra el sistema judicial espanyol en l'acte d'inauguració del World Law Congress que acull el Teatro Real a Madrid i en què participaven la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas.

Els estudiants han mostrat les seves pancartes en diferents punts de la sala —dins i en una balconada— just quan acabava la intervenció de Delgado i començava la de Gonzalez Rivas. Membres de l'organització els han retirat els cartells.

Als cartells es podien llegir lemes com "Freedom for all catalan politician prisoners and exiles" (Llibertat per a tots els catalans presos polítics i exiliats), "Justícia fake" o bé fotografies dels joves d'Altsasua.

La plataforma Universitats per la República ha reivindicat l'acció.

El World Law Congress se celebra a Madrid sota el lema "Constitució, democràcia i llibertat". Dimecres atorgarà el Premi de la Llibertat i de la Pau Mundial al rei Felip VI. "És una vergonya que es donin premis a un estat que manté persones a la presó per les seves idees mentre allibera aquells que cometen una violació sexual", s'han queixat des d'Universitats per la República. "No és justícia, és una vergonya", han exclamat des del SEPC.