Primer ple al Parlament coincidint amb la celebració del judici al procés. Un cop acabades les declaracions dels acusats davant el tribunal i amb l'inici de la fase testifical, la cambra catalana ha reprès l'activitat. Això sí, no amb total normalitat. Alguns diputats independentistes i dels comuns han decidit fer evident el seu rebuig al judici anant vestits de blanc.

Segons han explicats fonts d'aquests grups, es fa "en defensa dels drets humans i suport als presos i preses" i per sumar-se a la iniciativa d'Òmnium 'Jo acuso'. L'acció es farà durant tot el judici, que està previst que s'allargui encara alguns mesos.

Els diputats d'ERC han vingut tots ells vestits de blanc. Per part de JxCat s'han sumat a la iniciativa Anna Tarrés, Francesc Riera, Teresa Pallarès, Anna Geli, Imma Gallardo, Marc Solsona, Francesc de Dalmases, Francesc Ten, Albert Batet, Eduard Pujol i Marta Madrenas, així com també els consellers Jordi Puigneró, Damià Calvet. Per altra banda, pel que fa alsComuns, ho han fet Jéssica Albiach, Susanna Segovia i Joan Josep Nuet. També ho ha fet la diputada no adscrita Elisenda Alamany.