El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha titllat de polític el judici al procés que s'està celebrant al Tribunal Suprem, on ha hagut d'anar aquest matí citat com a testimoni a petició de Vox, una situació que ha qualificat d'"absurda" i que demostra la "indefensió" a la qual està sotmès.

Aragonès s'ha manifestat així a la seva sortida del Suprem, on ha rebutjat declarar després que el tribunal hagi atès la seva petició de no fer-ho en considerar complexa la seva situació processal, un cop que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va rebutjar investigar-lo malgrat que el titular del jutjat número 13 ho va demanar.

Causa política

Per al vicepresident, el fet que el procés s'hagi investigat al Tribunal Suprem i s'estigui investigant al mateix temps en jutjats i tribunals de Catalunya és una prova que es tracta d'una causa política. Al seu parer, el que es jutja és "un posicionament polític: la defensa de la independència de Catalunya com la millor via per defensar, per administrar, el nostre país".

Aragonès ha afegit que aquesta situació provoca "indefensió" als investigats, que, com en el seu cas, no saben "si seran processats o no". "Aquesta situació ratllant l'absurd a la qual m'he trobat al Tribunal Suprem ―ha insistit― demostra que aquesta és una causa política" i que "només pot acabar amb l'absolució de totes les persones encausades".

L'anomalia de Vox

El vicepresident també ha denunciat l'"anomalia" que suposa que l'"extrema dreta" de Vox sigui l'acusació popular del judici i qui hagi demanat la seva declaració, amb la qual cosa corria el risc, segons el seu parer, que aquest partit usés les seves declaracions per intentar imputar-lo a través d'un altre procediment.