La declaració del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en el judici al procés ha tingut aquest dimarts un efecte inesperat. Fins a 4.000 persones han decidit adherir-se a l'entitat, segons ha nformat el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, en acabar la setena sessió del judici. Mauri ha celebrat que mai tanta gent ahvia decidit sumar-se a l'entitat en un sol dia al projecte de "defensa dels drets i llibertats" que representa Òmnium.

Fins a 1.500 d'aquests nous socis s'han adherit a l'entitat durant la declaració de Cuixart d'aquest matí, segons ha informat el mateix, Marcel Mauri, a través de Twitter. Aquesta xifra de nous socis supera amb escreix la que va registrar l'entitat durant la setmana de l'empresonament dels Jordis quan 5.000 persones van decidir ser nous socis d'Òmnium.

Mauri ha donat les gràcies als nous socis per prendre la "humil, ferma i valenta" decisió de format part de la "família" d'Òmnium i ha manifestat que els socis estan orgullosos de tenir Cuixart com a president el dia que ha declarat com a acusat per rebel·lió davant el Tribunal Suprem. De fet molts d'ells han deixat constància a les xarxes que formen part de la gran família d'Òmnium i de la seva solidaritat amb Cuixart al llarg del dia.