El diputat de Junts per Catalunya i president de la Comissió d'Investigació dels atemptats del 17-A, Jordi Munell, ha dit que sembla que l'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido "hagi perdut la memòria". En la primera setmana de les declaracions dels testimonis "ha volgut espolsar-se les responsabilitats" sobre qui va ordenar les càrregues policials l'1 d'octubre, ha afegit. 

"Alguns han perdut la memòria i altres s'espolsen responsabilitats", ha dit Munell aquest dilluns en una atenció als mitjans a les portes del Tribunal Suprem, fent també referència al testimoni de l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

Per aquesta quarta setmana del judici al procés, Munell espera que els aleshores dirigents del govern espanyol "recuperin la memòria" i "esclareixin qui va donar l'ordre d'exercir violència policial".

El diputat de JxCat espera que l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, que testifica aquest dilluns davant del Suprem, tingui "més memòria". "Veurem si aquesta setmana, amb els nous testimonis, inclòs l'exdelegat del govern espanyol, Enric Millo, recorden qui va encarregar les càrregues contra la població catalana", ha expressat Munell. 

A aquestes altures i veient les declaracions dels testimonis, ha valorat el diputat, es fa difícil acreditar qualsevol tipus de violència "per part dels que van organitzar el referèndum". Més aviat, ha puntualitzat, "La violència es va exercir des de l’altre costat."

Comissió d'Investigació dels atemptats

Precisament, l'exministre de l'Interior està citat en una nova reunió de la Comissió d'Investigació dels atemptats al Parlament, de la qual Munell n'és president. "Espero que quan hagi de comparèixer Zoido recuperi la memòria i ens doni més informació sobre quina va ser la relació entre el Ministeri de l'Interior, el CNI i l'Imam de Ripoll", ha conclòs Munell, que també és alcalde de Ripoll, localitat on vivien els autors de l'atemptat del 17-A.