L’exfiscal en cap de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya José María Mena ha demanat a les acusacions del judici al procés proves de les lesions als cossos policials que denuncien. En una entrevista al programa No ho sé de RAC1, l'exfiscal ha instat les acusacions a presentar proves sobre les lesions que asseguren que van patir els policies espanyols i guàrdies civils durant la jornada del referèndum.

Mena explica a l'emissora que en cas que es demostrin les lesions no comptaria com a tal "una ferida accidental ni els estira-i-arronses amb els manifestants". L'exfiscal indica que només seria vàlida una prova d'una ferida rebuda com a agressió. 

Les possibles lesions no han estat l'única crítica que Mena ha dirigit a les acusacions, també els ha demanat que demostrin la malversació: "Ningú ha explicat fins ara d’on van sortir els diners per fer el referèndum. Les acusacions han demostrat que es van gastar diners, però no he vist que demostrin d’on van sortir", ha reblat.

Durant la conversa, José María Mena ha defensat especialment l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, de qui ha subratllat que "no se li pot atribuir cap risc de fuga". "Forn era fora i va venir a entregar-se. Tampoc se li pot atribuir reiteració delictiva perquè ha dit que no vol seguir en política", ha recordat Mena, al mateix temps que ha apuntat que "Forn és a la presó perquè és el cap polític dels Mossos d’Esquadra i diuen que una de les amenaces eren els disset mil agents armats. Doncs ell és a la presó però el cap dels Mossos està al carrer i el jutgen en un altre lloc. No ho entenc".

Finalment, l'exfiscal de la Fiscalia del TSJC ha volgut dedicar unes paraules a la formació d'ultradreta Vox. Segons el magistrat "és una vergonya" que el partit de Santiago Abascal estigui al judici: "El problema és que una entitat rigorosament anticonstitucional participi en el judici", ha sentenciat.