L'advocada de l'Estat Rosa María Seoane ha tornat a ser protagonista durant la segona jornada de declaracions del judici al procés pel seu baix nivell oratori. Aquest dimarts, el president de la sala segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, li ha hagut de tornar a cridar l'atenció. El motiu és que no entenia la pregunta enrevessada que li feia la lletrada a l'exconseller de la Presidència Jordi Turull.

"A veure, senyora advocada de l'Estat, jo ja m'he perdut", ha interromput Marchena. "Jo també", s'hi ha afegit el mateix Turull. El jutge ha demanat claredat a l'advocada de l'Estat: "Li prego que faci preguntes que puguin ser memoritzades per a la seva resposta per part del senyor Turull. Faci preguntes més concises, perquè si no, és molt difícil seguir el fil argumental".

Per altra banda, el jutge del Suprem ha hagut d'interrompre en una altra ocasió, per demanar-li que no torni a fer preguntes que ja ha fet la fiscalia abans. “Estem insistint en preguntes i respostes...”, s’ha queixat el magistrat, que li ha etzibat per la seva insistència: “No aspiri que les respostes la satisfacin”.

Al matí, Marchena també ha hagut de cridar l'atenció del fiscal Jaime Moreno, però per altres motius. En tan sols 20 minuts de declaració del conseller Jordi Turull davant del Tribunal Suprem, el jutge ha hagut de cridar l’atenció del fiscal perquè no li deixava acabar les respostes. Ha estat a petició del mateix acusat al tribunal, després de veure’s sotmès a constants interrupcions.

Com ja va fer amb Quim Forn, el fiscal ha tornat a preguntar a Turull si és soci d’Òmnium Cultural. “Soc soci d’Òmnium, de Càritas i del RACC”, li ha respost l’exportaveu del Govern, que li ha recordat que “ni durant el franquisme era delicte”. S’ha mostrat “sorprès” per la pregunta.