​"Estic aquí per les meves idees i perque no vaig renunciar a la meva activitat política". L’última paraula de Jordi Turull al judici del procés ha estat un escrit d’acusació contra les acusacions. L’exconseller de la Presidència ha denunciat aquest dimecres davant la sala segona del Tribunal Suprem el “propòsit d’escarment que escapci l’independentisme al cost que sigui, encara que signifiqui retrocedir molts anys”. Malgrat tot, ha advertit que “no escapçaran l’independentisme ni la voluntat de tants catalans de decidir el seu futur”.

“Confondre la crítica amb l’atac és de mentalitats autoritàries”, ha criticat Jordi Turull, que ha continuat el seu al·legat: “S’ha assimilat les crítiques al govern de l’Estat, a les decisions del Tribunal Constitucional o a la policia amb atacs a l’Estat”. En aquest sentit, ha lamentat que “ens volen aplicar unes normes diferents a la resta de mortals”.

En aquest context, l’exportaveu del Govern ha defensat que durant la seva carrera política sempre s’ha “dedicat al pacte i a l’acord”, i ha afegit que ha arribat al banc dels acusats defensant la independència pacíficament. “Soc independentista i no ho amagaré”, ha insistit. Ha apel·lat al diàleg, que “ha de ser sempre el camí”.

“Vam oferir una taula de diàleg al govern espanyol, i el govern de l’Estat va voler afrontar-ho fent-nos seure en el banc dels acusats”, ha carregat el dirigent independentista empresonat, que ha tornat a advertir que el conflicte “d’arrel política” no es resoldrà amb “solucions penals”.

Turull ha estat especialment dur amb el paper que han jugat les acusacions durant el judici, que han fet que “el principi de legalitat passi a millor vida”.