Després de deu setmanes de judici al procés, la fiscalia considera que els testimonis escoltats fins ara avalen la seva acusació per rebel·lió i malversació, segons han informat a El Confidencial fonts del ministeri públic. La convicció és tal, segons el digital, que si abans de la l’inici de la vista es donava per fet que a l’informe de conclusions definitives hi hauria una rebaixa de les acusacions de la fiscalia, ara aquesta possibilitat està pràcticament descartada. No hi haurà canvis en la tipificació dels delictes, asseguren.

La fiscalia considera que al judici està quedant acreditat en el judici la seva teoria sobre una estratègia coordinada entre el Govern, la presidència del Parlament, l’ANC i Òmnium Cultural per tirar endavant un aixecament violent per aconseguir una república.

Precisament aquestes darreres setmanes han declarat un nombre ingent d’agents del Cos Nacional de la Policia i la Guàrdia Civil que parlen d’accions violentes de la “massa” protegint els col·legis electorals durant la celebració del referèndum de l’1-O. Les seves declaracions, però, no han pogut però confrontar-se amb els vídeos dels atacs que relaten, davant la negativa del president de la Sala Segona del Tribunal Suprem, el magistrat Manuel Marchena.

Val a dir que fins ara han declarat, principalment, els testimonis de la fiscalia, que avalen les seves tesis. Falta encara escoltar els testimonis de la defensa.