Els presos polítics han passat, fins avui, 365 dies a la presó. De bon matí han emès missatges a través de les xarxes on denuncien la "prohibició injusta de llibertat" que pateixen i com entomen la segona setmana de judici al procés

Avui fa, sumats, 365 dies que Jordi Turull és a la presó, "sense judici ni sentència", destaca. I denuncia: "Tot just avui podré dir-hi la meva". L'exconseller de la presidència va ingressar a presó del 2 novembre al 4 de desembre 2017 i des del 23 de març 2018. Està acusat de rebel·lió, sedició, malversació i organització criminal. 

Està previst que Jordi Turull declari avui en la quarta sessió del judici al procés. La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat l'acusen d'aquests delictes per la difusió de la campanya del referèndum i d'haver-ne fet una crida a la participació a través de les xarxes socials. 

En aquesta segona setmana de judici, Turull té la intenció de contestar a les preguntes de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat,

L'exconsellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, també va ingressar a presó del 2 novembre al 4 de desembre 2017 i des del 23 de març 2018. Avui en fa, en total, un any. Està acusada de rebel·lió, sedició, malversació i organització criminal. Com a titular de la Conselleria, l'acusació considera que Bassa va animar una base de voluntaris per a la celebració del referèndum, va retirar als funcionaris la competència sobre els llocs de votació i va propulsar la vaga del 3 d'octubre del 2017. 

La Fiscalia li demana 16 anys de presó, l'Advocacia de l'Estat 11 anys i 6 mesos i Vox 74 anys. Està previst que Dolors Bassa declari al Tribunal Suprem entre demà, dimecres i demà passat, dijous. 

Per altra banda, Josep Rull també ha recordat que, sumats, fa 365 dies que és a la presó. L'exconseller de Territori va ingressar a la presó del 2 novembre al 4 de desembre 2017 i des del 23 de març 2018, com Turull i Bassa. Les acusacions l'imputen delictes de rebel·lió, sedició, malversació i organització criminal. 

"Avui fa 365 dies de la ignomínia d’una presó injusta i arbitrària. Però no ens faran callar, no ens vinclaran", ha escrit al seu compte de Twitter. També ha afegit que es manté "tossudament alçat" i compromès amb la llibertat de Catalunya. 

Les acusacions consideren que va impedir l'atracament d'un vaixell de la Policia Nacional al Port de Palamós. També per haver incitat a la participació al referèndum de l'1 d'octubre. 

L'exconseller Raül Romeva també compleix aquest dimarts 365 dies de presó preventiva. Van tornar a ingressar a la presó el passat 23 de març i ja hi van estar aproximadament un mes a finals del 2017, del 2 de novembre al 4 de desembre. 

Per últim, l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, fa 333 dies que és a la presó.