L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa han arribat a les quatre de la tarda a la presó d’Alcalá Meco en un autocar de la Guàrdia Civil procedent del centre de Brians 2.

El vehicle es dirigirà després a Soto del Real, on ingressaran Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Tots passaran pels respectius mòduls d’ingressos de les presons, on seran identificats, els prendran les empremtes digitals i els registraran els béns personals. Després compartiran estances per facilitar l’operatiu durant els dies del judici, segons fonts d’Institucions Penitenciàries.

El trasllat és previ a l’inici del judici oral contra tots ells per l’organització de referèndum de l’1-O, que segons ha donat a conèixer aquest mateix divendres el Tribunal Suprem obrirà les seves sessions el pròxim dimarts 12 de febrer. 

Tornen a Alcalá Meco

Bassa i Forcadell tornen a Alcalá Meco, on van estar empresonades durant tres mesos per ordre del jutge instructor de la causa al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, abans del seu trasllat a presons catalanes. Compartiran el mòdul de respecte, el mateix on van estar durant la seva anterior reclusió a aquest centre.

Al mòdul d’ingressos seran reconegudes per un equip mèdic i rebran un lot de productes higiènics, roba de llit i coberts. 

Fonts d’Institucions Penitenciàries apunten que se les mantindrà juntes, igual que als presos homes de Soto del Real, “per facilitar el trasllat a les diligències durant els dies de judici”.